GALT ELLER GENIALT!?HUMANZEES
I 1920’erne forsøgte sovietiske forskere, ledt af biologen Ilya Ivanovich Ivanov, at hybridizere chimpanser med mennesker. Derved skabe en Humanzee.
Tanken om at skabe afkom mellem menneske og abe hareksisteretsiden11.århundrede;viharbeskrivelser fra italienske munke om kvinder, som efter samleje med aber har født et abe-menneske.
Vi ved i dag, at menneske spermatozoer sagtens kan binde og penetrere hominoid primater (lige så nemt hos gorillaer som på mennesker), og på basis af kromosomal sammenligning svarer det til hest-æsel eller hest-zebra forskelle. Hvor vi længe har kendt til og accepteret deres afkom: muldyr, zorses og andre krydsninger i hesteslægten. Den primære udfordring ved krydsninger i hesteslægten har i øvrigt næsten kun været infertilitet (som også har haft adskillige undtagelser).
Ivanov forsøgte med kunstig insemination at gøre trechimpansergravidemedmenneskefrø,meningen af graviditeterne blev nogen succes. Senere forsøgte hanmedorangutangsædhosmennesker,mendenide afstødte international kritik, hvilket resulterede i, at Soviet Unionen meldte ud at forsøgende ikke ville forsætte og Ivanov fik en envejs billet til Sibirien (hvor han tilfældigvis døde året efter). Dog er der spekulation i hvorvidt forsøgende faktisk fortsatte under mindre offentligt skue.
(U)heldigvis er der endnu et enormt pseudo- kommunistisk utillitaristisk autokratisk blodtørstigt styre i verden uden moralske skrupler; nemlig vores alles næstyndlingsland efter Qatar: Kina! Siden 1960’erne blev der i Kina lavet eksperimenter med større succesrate end dem i Soviet Unionen. Her var der også åbenmundede forskere, der ikke var sky for at fortælle verden om deres eksperimenter; bl.a. om en tre måneder gravid chimpanse med en Humanzee i mavsen.
Efter Mao’s kulturelle revolution, midt under chimpansens graviditet, blev de åbenmundede forskeresendtpå“pension”alaUyghurerneiKina i dag, og chimpansen forsvandt samtidig med en statslig meddelse om dens utidige død.
Dog har rapportere fra Chicago Tribune fået fat i dokumenter, som tyder på, at der har været administrativ opbakning til fortsættelse af forskningen i at skabe Humanzee’s. Både fra Mao under og efter den kulturelle revolution, men også i det moderne nutidige Kina.
I 2019 udgav det renommerede britiske nyhedsmedie, The Guardian, at en amerikansk professor fra UCSD, Juan Belmonte, eftersigeligt har samarbejdet på menneskeabe -embryologiprojekter
i Kina, som ellers ville have haft etiske og juridiske konsekvenser i USA.
(U)hyggeligt samarbejde!