I forbindelse med den nye, ekstremt kontroversielle reform

Ifm. Fremdriftsreformen, har MOK taget kontakt til repræsentanter for partier, der var for og imod den oprindelige SU-reform, som ligger til grund for tiltaget. Her er kommentaren for Rosa Lund, folketingspolitiker for Enhedslisten, det eneste parti, der var imod SU-reformen.

Rosa Lund’s udtalelse:
Samtlige partier i Folketinget har i foråret vedtaget en SU reform, der betyder besparelser for 2. mia. kroner. Men ikke nok med det så har regeringen også besluttet, at landets universiteter skal presse de studerende hurtigere igennnem deres uddannelse med en ny studiefremdriftsreform.

Jeg er sådan set enig i, at det er en god ide at gennemføre sin uddannelse på normeret tid, men jeg mener også, at der skal være plads til dem, der af en eller anden årsag ikke kan gennemføre på normeret tid. Hvis der er et dødsfald i familien, eller hvis man bliver alvorligt syg, kan det være nødvendigt at udskyde en eksamen, eller hvis man simpelthen ikke er blevet fagligt stærk nok til at gå til eksamen, skal det være muligt at udskyde både et fag og en eksamen. Det er sådan, vi sikrer, at flest kommer igennem. Jeg går sådan set mere op i, at vi ender med så mange veluddannede unge som muligt, end at de er så hurtigt igennem som muligt.

Det er jo ikke nogen god investering at unge mennsker starter på en uddannelse, som de så ikke kan få lov at gøre færdig, fordi der sker en eller anden hændelse i deres liv, eller de får mulighed for en god praktikstilling.

Jeg frygter, at vi kommer til at se en gruppe af unge, der har taget enkelte fag på deres studie men aldrig får gjort deres uddannelse færdig og derfor ender i arbejdsløshed. Og det er der ingen, der har interesse i.

Det, der er afgørende for Enhedslisten, er at vi får så mange unge til at tage en uddannelse som muligt, og det kræver at der også er plads til dem, der ikke kan gå den lige vej. Og dem er der ikke plads til med fremdriftsreformen. Derfor vil vi i Enhedslisten arbejde for at den bliver stoppet.

Mille Andrea